حمل و نقل هوایی
تجمیع کالا ها به صورت گروپاژ و روزانه
از طریق خطوط هوایی معتبر از تمام دنیا
بصورت واردات و صادرات
حمل و نقل هوایی چیست ؟
هواپیماهای باری(حمل و نقل هوایی) برای محمولات با تناژ بالا مناسب نمی باشند. بنابراین نمی توانند با حمل و نقل زمینی و حمل و نقل دریایی رقابت کنند. هزینه این طریقه حمل زیاد می باشد . معمولا کالای کم حجم با تناژ پایین و گران قیمت و تحویل سریع به این شیوه حمل می شوند.
به فرآیند حمل یک کالا از کشوری به کشور دیگر حمل و نقل بین المللی هوایی می گویند.
قسمت اول این فرآیند حمل از درب کارخانه در مبدا. حمل بار از درب گمرک و یا حمل باری که فروشنده (یا نماینده قانونی وی) پس از انجام امور گمرکی صادرات به ایرلاین مربوطه تحویل داده است ،می باشد.
قسمت دوم فرآیند حمل و نقل بین المللی هوایی تحویل کالای ارسال شده از مبدا توسط هندلینگ ایرلاین و تحویل آن به انبار های عمومی است. پس از انجام رویه فوق صاحب کالا باید کالای خود را از گمرک پس از ترخیص کالا تحویل بگیرد.
روش های متعددی برای حمل و نقل بین المللی کالا وجود دارد . برای ارسال بار به صورت داخلی یا بین المللی ، انتخاب بهترین مسیر در مرحله اول قرار دارد . انتخاب بهترین مسیر با رعایت فاکتورهایی از قبیل فاصله،قیمت،مراحل ادرای، حجم و میزان کالا ،نوع کالا انجام می شود .
خدماتی که توسط هواپیما ها انجام می شود محدوده وسیعی از انواع سرویس های حمل و نقل مسافر ،کالای تجاری و غیر تجاری را شامل می شود .
خدمات پست هوایی
یکی از روش های ارسال سریع بسته های پستی به مناطق دور در کوتاهترین زمان است. این سرویس ها شامل پست اکونومی و پست اکسپرس می شود .
از مزیت های پست اکسپرس :
امکان ارسال به سرتاسر کشور
ارسال سریع در کوتاهترین زمان
ارزان و مقرون به صرفه بودن
قابلیت رهگیری مرسولات پستی در هر لحظه از طریق سیستم رهگیری آنلاین
پست اکونومی
برای آن دسته از مشتریان مناسب است .که اضطرار زمانی جهت تحویل بسته هایشان ندارند.و به دنبال کاهش هزینه مراسلات خود هستند .
آمار و اطلاعاتی که در بخش حمل و نقل هوایی کاربرد دارد شامل:
مسافران ورودی و خروجی فرودگاههای داخلی و بین المللی.
میزان بار حمل شده توسط این بخش.
فعاليت در زمینه ی حمل و نقل هوايي در ایران در سال ۱۳۲۳ مـورد توجه قرار گرفت. با تأسيس اولين شركت هـواپيمايـي به نام هواپيمايي ملي ايران . آن پس از پيروزي انقلاب اسلامي، “شركت هواپيمايي جمهوري اسلامـي ايران” ناميـده شـد. علاوه بر شركت مذكور، شركت های زیادی شروع به فعاليت در زمينه حمل و نقل هوايي كردهاند. از جمله :
هواپيمايي آسمان از سال ۱۳۵۹٫
شركتهاي ايران ايرتور.
هواپيمايي پيام.
هواپيمايي كاسپين.
هواپيمايي كيشاير.
هواپيمايي ساها.
هواپيمايي سفيران از سال ۱۳۷۱٫
شركت ماهاناير از سال ۱۳۷۲٫
كه آمارهاي مربوط به آن، از طريقسازمان هواپيمايي كشوري ارائه ميشود.
خدمات ترانزیت هوایی با استفاده ازهواپیماهای مخصوص باربری و حمل مسافر انجام می شود.
ناوگان هایی که در ایران ناوگان حمل هوایی مسافر محسوب می شوند شامل :
هواپیماهای ایرباس A340
هواپیماهای ایرباس A320
هواپیماهای BOEING 727
هواپیماهای BOEING 737
هواپیماهایFOKKER 100
هواپیماهای ATR 72
عملیات هوایی حمل مسافر و کالا که با گذر از مرزهای کشور انجام می شود. با استفاده از گواهینامه های داخلی و بین المللی صورت می گیرد. که از صحت ارائه خدمات اپراتوری ، تولید ارزش ، تعمیر و نگهداری ، آموزش و … اطمینان حاصل می نماید .